Stucmogelijkheden op een rij

Wanden behang of sausklaar maken

Sausklaar stucwerk is het glad maken van muren. De stucadoor gebruikt hiervoor gips en nadien is de muur dan geschikt om te sauzen. Voor behang hoeft het stucwerk net iets minder glad te zijn. Dat scheelt moeite voor de stukadoor en daarom is behangklaar stucwerk vaak iets goedkoper dan sausklaar stucwerk.
 

Plafondafwerking

Stucadoorswerk aan plafonds kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Tegenwoordig worden de meeste plafonds van nieuwbouw woningen voorzien van spackspuitwerk. Een strak en glad plafond of een schuurwerkplafond behoort ook tot de mogelijkheden. Een plafond kan daarbij verfraaid worden met lijsten en ornamenten.
 

Glad stucwerk

Een hedendaagse moderne afwerking is het glad en vlak afpleisteren van wanden en plafonds. Dit geeft een luxe en rustige uitstraling met een ruimtelijk effect. Glad stucwerk past in elk interieur. Welke pleister het beste kan worden toegepast is afhankelijk van de ondergrond en de toe te passen laagdikte.
 

Sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor vele pleisters. Spachtelputz is hiervan de bekendste. Hierbij worden de wanden voorzien van een korrelige sierpleister. Deze is in verschillende korreldiktes (van 0,5 tot 3 mm) en kleuren te verkrijgen.